faziraharid ♥
Mainan hati haha.
Thursday, 10 August 2017 • 07:01 • 0 comments [clik here to comment]
Assalamualaikum. Lamanya x jmpa blog aku ni kan haha.

Mau meluah ba ni, yala mo luah dmna lagi klau bkn di blog ni? takkan twttr? fb? bodoh la. Sakitnya hati ni. Ni semua sebb alan, boleh2 dia bt aku mcm tu. Nda cukup ka dr last year dia balas apa aku bt dkt dia dulu? Oh skg dia mmg suka btl sma ppn tu la? Nana tu?

Perghhhhhhhh. Dlm beberp hari ni kan, aku mcm chat2 jaba dgn alan. Calling, Video call. Chat la kan. Tp ini dia balas? apa dia mau sebenarnya? Dia pikr hati aku ni apa? Tmpt dia singgah2? Oh wow dafuqqq man, ko budak pintar tp knp gaya ko gni?

HAHAHAHA. Sabar ba aku ni. Nda juga smpi aku pigi chat dia memaki itu ini. Mcm overlimit sdh sabar aku ni since aku pindah di arshad hahaha. Cukup sbr sdh ni. Oh wowwwwwwwww blh2 dia balas aku gtu. 

Kalau dia x suka then knp dia still x dlt post2 psl aku d wechat dia yg mana dia RAJIN BTL ON TU? knp x dlt? and knp xmo lost contact dgn aku? knp mo juga tnya2 khabar? knp mo bervideo call? knp ko pandang aku lg? sbb ko xmo bemusuh or berdendam? hahaha bodoh punya llaki.

Betul2 mmg aku x sangka. Mulut manis ya manis. Sdh dpt ko lari gtu ja? BODOH! aku mmg x expect gaya ko ni. 

SEKARANG.
Kau tgk la mcm mana aku benci tgk kau. Mcm mana aku bt kau tiada. Selama ni aku tunggu kau sbb balik2 kau ckp lepas stpm? hahaha kau suru tunggu aku babi babi sini pula? Benci btl aku dkt kau skg, kalau smpi aku luah di blog ni mmg dari hati btl.

Jujur aku masi simpan feeling tp kalini mmg aku x bole kasi manja diri aku dgn perasaan budu gini. Ndapa lan. Selama ni aku guna kunun pensel ko bg, buku la, sbb mo rasa mcm dekat gtu. Skg aku simpan tu smua. Klau blh buang, ya tunggu ko.

Chat kita smlm tu hahahah mcm apa ja smpi bervideo call, leps tu ko kasi blutik tnpa ko ckp itu ini? wahhh. Aku pun budu bt tau ALAHAI SIAL

Mmg aku deserved gini tp nda cukup ka dari bulan 10, 2016 sampai skrg ni? bulan 8, 2017 ni? Aku sdh baik2 sama ko tp apa lg ko mo? Mcm budu pula aku gini. Aku ksi timbul balik perasaan hina aku tgk kau dulu mcm mana.

Bah tu ja, mcm mo ampas pula laptop ni. 

DUNIA.

Tentang rasa...
Wednesday, 28 June 2017 • 20:55 • 0 comments [clik here to comment]
Hello there..

2 minggu sch di smkn sdh rasa itu ini, menangis x berhenti2, mcm2 feeling, rindu kawan2, rndu sekolah...Sedih, bengkak2 ja mata. Mcm terpanah btl hati, mcm besar btl batu terhempit di dada ee.

I just donno how to handle, maybe klo ada 1,2 yg blh jd bff ok jgk. Ini? tiada :( Saatsaat mcm ni la perlu tul, tp..semua teda sdh skg. Sabar ja mampu..

Mo dgr crta sadis? Memandangkan teda jgk yg pembaca setia sini yg mana aku ja penghuni sini..mo share la. 

Ok first, mula2 aku ni kelas 6rk2/Kelas ambik subj Sains sukan, Geografi, Pengajian Am & Sejarah. Mula2 mo kasi biasa diri dlm kelas, btl2 x dpt. Nsb kwn yg dduk di sblh aku tu pndi jgk tegur2 aku...nda jgk kekok tul. Bygkan, satu org ja aku islam dlm kelas tu. Mo survive mcm mana? Ko pun mo jgk ba bkwn dgn kwn yg seiman dgn ko. Ini? HAIH. 

Hari kedua dlm kelas tu, sambung lg ngs since dr kemarin ngs2 ja kerja. Bkn ba lemah tl tp mo luah dkt siapa jgk pun? Plg2 chat sama pija..."pija sedih aku, pija rindu aku, pija mo tul aku brhnti f6, pija aku ja islam, pija pakai baju PJ kami hrni sbb sains sukan" YA ALLAH. Mo mengadu dekt org len pun nt muakkkkkkk drg. Time subj sains sukan, keluar la pegi bersukan sana, ya ALLAH PUNYA MEN AWKWARD AKU. Satu position pun aku teda bt, markah? kompom la teda. Apa mrkh ko dpt klg klo ko diam2?????? Sekali dgn begtu yakin aku, PINDAH KELAS. 6rk1, kelas ambk subj Ekonomi, Bahasa Melayu, Pengajian Am & Sejarah. Kasi kuat hati ja ambk eko. Nda pndi pun beljr ja drpd ambl sains sukan yg bikin ko ngs ja krja spnjg exercise.

Hari pertama dlm kelas 6rk1, ya kira ok la berbanding 6rk2. Idk tp rasa mcm tu mungkin sbb pelajar2 dlm tu mcm semua matang yg mana semuaaa fcs mo study ja. I like gtu berbanding yg gete2 pi ketawa2 sana bisingggg ja dlm kelasss.

Tp...act, masih x ok ba skg. Byk tul prob, Allah ja faham. Sedih ba :'(

Sekian ja la luahan..tah ba jgk.



Salam Eid al-fitr
Assalamualaikum!
Selamat hari raya 1438H!
 Maaf zahir & batin!

4th syawal baru dpt update heheheee steady

meh selitkan pic <3

My big fam..tp incomplete ni mm.

Ladies2 jo, aku ja available available sini K bye hahah


Kakak mira & kakak tira missin in action as a gegel sibs hehe

Dayang Farizah, Dayang Fazirah, Dayang Faridah *chubby tul gue huaa

Mcm tinggi aku sini hehe :p
Mcm adik2 ja dia pdhl kakakkkkkk
Sesss ada nur! Cahaya >.<

Bro galuk! kwn kami dua gaduh tp nah, gitu2 ja balik hahah

With my cuzzy yg vogue2 hahaha


Nah here i am! Simple as always.
Bawal lover k!
Muah!



WEHEEE TU JAAA.

MAT RI YE !







Restart life..
Friday, 9 June 2017 • 21:22 • 0 comments [clik here to comment]
Assalamualaikum blog yg tdk berpenghuni...

Baru berkesempatan update blog setelah sekian lama. Busy dgn life, busy atur itu ini. Harap2 keputusan yg kena pilih ni betl, since aku pilih f6 drpd mana2 tempt beljr yg lain. Harap2 la keputusan yg fam buat ni okay. Hmm :')

Start my new life at Smk Narinang, tabahkan hati ja tinggalkan arshad. Ndapa, Allah plans ;D
Minggu depan seklh di @Smkn sdh, steady. Jadi murid baru la ni? Hahaha murid baru habisss. Nasib ja jaja prnh sch sana jd ada jgk tmpt tnya2 keadaan sch sana tu hahaha sblm menerokai sekolah tu bah. Jaja kata smua kristian, boleh kena kira ba islam hahaha hm sabar ja la. Mntau lebih focus leps ni kan *eseh kasi sedap hati sndiri*

Semoga aku tenang menghadapi sekolah baru!

Amiin ya Rabb.❤️🎓

Redha by TFI.
Friday, 28 April 2017 • 23:44 • 0 comments [clik here to comment]

Redha itu,
 tidak tercapai dgn kata, tidak dicapai dgn hati, fikiran dan imannya.

Redha itu bila Allah tarik org yg paling kau sayang,
kau masih tersenyum dan senang,
Bukan kerana kau kejam,
tapi kerana kau tahu dia di tempat yang lebih baik.
Dan dosa-dosanya terhenti setakat matinya.

Allah itu adil dan bijaksana.
Dia mahu kau belajar dan faham,
hidup ini bukan selamanya.
Dan kau hamba dan hanya Dia Tuhan untuk segalanya.

Tgk, betapa besar keagungan dan kekuasaan penciptanya. Siapala kita ni cuma pendosa tanpa noktah dibandingkan dgn Allah, mcm langit dgn bumi. Siapala kita utk menidakkan perancanganNya. Apa yg kita blh bt, redha atas ketentuanNya...


Orang yg paling aku sayang, Allah tarik. Inila ujian kehilangan terbesar yg aku pernah rasa. Waktu mula2 aku diuji begni, sikit pun redha tu aku nda dpt capai. Sikit pun. Menangis, nangis, nangis and nangis ja. Lepastu tanya diri sendiri, knp aku diuji seberat ini? Lepastu nda sedar diri lagi tu smpi tnya diri sndiri, "Apa salah aku?". Kena uji ngam2 aku hadap exam terbesar, SPM. Berbln2 jgk aku mau cari semgt tu. Nsb baik mau dkt2 spm sedar jgk. Allah, besar btl kuasa dia. Sekelip mata ja.






Rayuan
Jangan pernah merayu utk dicinta, jangan pernah rayu untuk disayang.

Jika kita mengemis untuk dpt bersama, itu bukan cinta. Itu kasihan. Itu terdesak. Itu menyedihkan. Kompom, akan broken kan diri kau.

Cinta itu suci, jangan paksa jika tiada. Jangan merayu jika dia tiada hati yang sama. Sayang dia? boleh no prob. Tapi janganlah sampai memudaratkan diri :D

Cintailah seseorang itu secara diam-diam. Seperti kisah cinta suci Saidatina Fatimah & Saidina Ali, yg akhirnya Allah pertemukan juga :') Sesungguhnya mereka yg mencintai secara diam itu sedang berjihad. Berjihad menentang kehendak diri, menundukkan nafsu hati.

Jatuh cinta itu fitrah, ingin bercinta itu fitrah. Manusia, biasalakan ;D

Saja selit hahahaha.

Hahaha?
Haloooo belog..
 Alahai kenp lately mcm mental cepat koyak ni? Stress la ni kan dgn keadaan sekeliling.

Begini bah cerita dia.

I'd rather have an enemy who admits yg drg tdk suka aku, instead of "org terdekat" tu secretly PUTS ME DOWN :D Faham ka? lol. Benci bah golongan2 org mcm ni, mksd akutwo-faced ni. Ssh bah mo decide which face to slap first hahahaha. Jahat ka?

Aku memang akan maafkan, but I also learn a lesson. Aku ndakan benci kau, but I'll never get close enough for u to hurt me again. Aku ndakan biar "kemaafan" yg aku bagi jd satu "kebodohan" atas diri aku.

Nda juga bah aku ni insan yang jahat btl hahah.

Btw, aku suka lagi orang macam ni :D 




PAST
Dayang Fazirah ♥
Bounjour Alls ♥ Maaf kalau ada salah & silap disetiap entry ツ Love blogging so much yaiy ❦


fzrh loveyou ♥

 PAP meaning, "post a picture" So im gonna post a picture ❥  
18 June 1999

"

"


Love my family!



UPDATE STATUS


>> Crush!! ilovehim :p
i love him so much
at:my heart


>> Tweeting
Always bah
when: anytime


>> HIM
dunno bila dpt bersama
hmmm

No hp: 0143279861

  • Mainan hati haha.
  • Tentang rasa...
  • Salam Eid al-fitr
  • Restart life..
  • Redha by TFI.
  • Rayuan
  • Hahaha?
  • PAP!✿
  • PAP!✿
  • PAP!✿

  • CREDIT SECTION


    Coding basecode by: Afiqah
    Edit template by: Izyanyancinnamon
    Owner blog:faziraharid
    Best view:Mozilla firefox
    Its Me
    Bittaufiq Wanajjah(????)


    Blogger Tricks